Preventieve en curatieve geneeskunde

U kan bij ons terecht voor de jaarlijkse controle van uw huisdier. We doen tijdens dit consult telkens een volledig lichamelijk onderzoek. Indien er afwijkingen zijn, kunnen we dit verder gaan onderzoeken, vaak voor er klachten opduiken bij uw dier.
Dit preventief onderzoek kan ook gepaard gaan met het toedienen van de juiste vaccinaties. Wist u dat wanneer u met uw hond op reis wilt gaan naar het buitenland, u wettelijk verplicht bent om uw hond te laten vaccineren tegen Rabiës? Zo is het ook verplicht om uw hond te vaccineren wanneer uw hond naar het hondenpension of de hondenschool gaat.
Ook wanneer uw kat naar het kattenhotel gaat, bent u verplicht om uw kat te laten vaccineren.

U kunt bij ons ook terecht wanneer uw dier zich ziek voelt. Tijdens het onderzoek proberen wij de oorzaak te vinden en onze behandeling hier op toe te passen. Wanneer het blijkt dat er verder onderzoek nodig is, kunt u bij ons ook terecht voor een bloedonderzoek en medische beeldvorming (echo en Röntgenopnames). Soms moeten patiënten een tijdje bij ons verblijven om zo aangepaste intensieve zorg te krijgen.