Medische beeldvorming en bloedonderzoek

Dierenartsenpraktijk Vanheuckelom is uitgerust met doppler bloeddrukmeting, radiografie, echografie en in-huis bloedanalyse (Idexx).
Radiografie wordt gebruikt om afwijkingen in het beendergestel aan te tonen: botbreuken, heup-, elleboog- en schouderdysplasie, tumoren, arthrose, … . Ook problemen in de borstkas (thv hart en longen) en de buikholte (lever, milt, darmen, baarmoeder, maag, blaas, nieren) kunnen op afwijkingen gecontroleerd worden op deze manier.
Echografie wordt gebruikt vrijwel alle inwendige organen van de buikholte in beeld te brengen op een pijnloze en veilige manier. Ook voor drachtdiagnose en opvolging van drachtige dieren maken we gebruik van echografie.

Er is een in-huis bloedanalyse aanwezig waardoor het grootste deel van de bloedonderzoeken kunnen gebeuren terwijl u erop wacht. Het voordeel hiervan is dat u niet lang hoeft te wachten op de resultaten. In ons labo doen wij ook de cytologische onderzoeken onder de microscoop. We werken ook met een extern labo voor bepaalde bloed- en weefselonderzoeken.